ENA JOŠ ČEKA NOVAC PRIKUPLJEN PRIJE 3 GODINE: ‘Mi više novca nemamo, nedavno smo ostali i bez kuće’

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ena Šarac iz Osijeka, hrvatskoj javnosti poznata po svojoj 14-godišnjoj borbi s tumorom na mozgu koja i dalje traje, još čeka da joj udruga Hrabro dijete isplati novac uplaćen za njezino liječenje 2013. godine.

Novac prikupljen u velikoj nacionalnoj humanitarnoj akciji za Enino liječenje iznosi otprilike 65 tisuća kuna. Ena i njezina obitelj do prije godinu dana nisu ni znali koliko je novca za nju uplaćeno, prenosi portal Jutarnji. Iako je novac trebao i Eni, ona je procijenila da je malenoj Nori Šitum još potrebniji, za koju je u isto vrijeme putem udruge Hrabro dijete bila organizirana nacionalna humanitarna akcija. Eni i njezinim roditeljima nije poznato što se dogodilo s novcem koji je za nju uplaćen.

 

“Javili su nam se prije godinu dana i poručili da im pošaljemo zamolbu za financijsku pomoć, na što smo im odgovorili da samo uplate ono što je za nju prikupljeno. Nikada više nismo dobili nikakav odgovor”, ispričala je za Jutarnji Enina majka Biserka.

Naime, Eni je sada potrebna financijska pomoć, zbog čega je prije dva tjedna ponovno pisala udruzi Hrabro dijete. Trebala bi ići u Lovran na operaciju stopala jer se prije nekoliko mjeseci otkrilo kako joj je noga zapravo bila slomljena te je zbog neadekvatne skrbi krivo zarasla, što je prouzročilo bolove. Obišli su nekoliko hrvatskih bolnica. Zbog njezinih popratnih dijagnoza većina ih se nije usudila operirati, no u Lovranu su pristali.

“Obavili smo sve pretrage, ali ne možemo još otići jer nam treba novac za boravak tamo nakon operacije. Ena će, naime, nakon operacije morati ostati u blizini bolnice zbog previjanja i praćenja rezultata operacije. Za to moramo pronaći adekvatan smještaj, a mi više novca nemamo. Nedavno smo ostali i bez kuće” je Biserka Šarac, koja nije tužila udrugu Hrabro dijete niti to planira učiniti.

“Mislim da je to posao za državne institucije koje trebaju provjeriti i utvrditi tko je u pravu. Nama samo nije jasno da se netko može tako ponašati”, poručila je Enina majka. U cijeloj priči pozitivno je to što novi nalazi tumora na mozgu pokazuju da se on znatno smanjio, piše Jutarnji.

Komentiraj