Identificirana su dva tijela pronađena u kući uništenoj u eksploziji u kojoj je planiran teroristički napad na Barcelonu, izvijestila je španjolska policija.

Kuća u gradu Alcanar, dva sata vožnje prema jugu od Barcelone, uništena je u eksploziji u srijedu, noć prije nego što je terorist u kombiju ubio 13 ljudi na ulici La Rambla u Barceloni.

Katalonska policija vjeruje da se eksplozija u Alcanaru dogodila slučajno, dok su teroristi povezani s napadima u katalonskim gradovima ovog tjedna pripremali eksploziv za sofisticirane napade koje su planirali. Gubitak dvaju članova terorističke ćelije i materijala od kojega su planirali izraditi bombe, potaknuo je ostatak grupe da smrtonosni napad na La Rambli izvedu kombijem, zaključili su istražitelji.

“Nastavili su željeti zlo, samo ne onako kako su očekivali da će ga napraviti”, rekao je šef katalonske policije, Josep Lluis Trapero.

Policija je otkrila kako je jedno od identificiranih tijela ono bivšeg imama, Abdelbaki es Sattyja, koji je vjerojatno bio i duhovni vođa grupe. Uz imama, u eksploziji je poginuo i Mohamed Houli Chemlal.

Komentiraj