Zarko Basic/PIXSELL

Džemal Paloš u kući držao eksploziv, bombe i automatske puške

Osumnjičenik za ubojstvo dvadesetdevetogodišnjeg Ante Škembera u zagrebačkoj Sloboštini, Džemal Paloš ‘Kobra’, u svojem je domu u Velikom Polju imao veliki arsenal oružja.

Pretragom njegove kuće policija je pronašla dvije improvizirane eksplozivne naprave, automatsku pušku marke FAL kalibra 7,62 mm s pripadajućim streljivom, 10 upaljača UPMAH-2, četiri trotilska metka od 200 grama, pet ručnih bombi M-75, desetak protupješačkih mina PMA-2, dvije tromblonske mine M-60 uz još dvije mine nepoznatog proizvođača i više stotina metaka raznih kalibara.

Podsjetimo, Džemal Paloš, umirovljenik i otac troje djece, osumnjičen je da je na Uskrs, na autobusnoj stanici u Aveniji V. Holjevca, nakon bizarne svađe oko kupovine autobusne karte, izgurao Škembera iz autobusa. Vani se nastavila tučnjava između njih dvojice u kojoj je Paloš nožem ubo Škembera pa se vratio u autobus i nastavio put prema Velikom Polju, a mladić je ubrzo nakon toga preminuo.

Paloš je za sebe tvrdio kako je bio zapovjednik rezervnih snaga MUP-a u Pakračkoj Poljani na svjedočenju Tomislavu Merčepu. Odlikovan je Redom Hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.

Komentiraj