DUBROVAČKO PRIMORJE: Pod nadzorom požar u Štedrici

FaH

Požar u Trnovici ugašen je, a požar koji je u subotu izbio u naselju Štedrica u općini Dubrovačko primorje je pod nadzorom, potvrdio je u nedjelju vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

“Situacija je bolja. Požar u Trnovici je izgašen, ali još se čuva. Onaj u Štedrici je jutros oko 4,30 sati stavljen pod nadzor. Zaustavili smo tu kritičnu zapadnu stranu i krenuli na istok. Nadamo se da ćemo ga ugasiti tijekom dana. Nema otvorenog plamena ni širenja požara. Jutros su na gašenju bila dva kanadera, a napravili smo i smjenu i doveli 50-ak svježih vatrogasaca”, rekao je Simović.
Dubrovačko-neretvanski vatrogasni zapovjednik rekao je da je subota bila ‘najvatreniji dan’ u toj županiji od početka godine, jer su požari izbili na Lastovu, na četiri izrazito nepristupačne lokacije na Mljetu, na Korčuli, te u mjestu Štedrica, a kod mjesta Trnovica zbog pojačane bure vratio se krak požara iz BiH koji je planuo još u srijedu.

Svi požari osim onog u Štedrici, su tijekom jučerašnjeg dana stavljeni pod nadzor, dok je ovaj potonji jutros stavljen pod nadzor vatrogasnih snaga.
Na Lastovu je izgorjelo deset hektara, na Mljetu ukupno oko četiri hektara, a u Pupnatskoj luci na Korčuli izgorjelo je dva hektara šumovitog predjela.
U Trnovici je izgorjelo 300-tinjak hektara makije i raslinja s obje strane granice Hrvatske i BiH, dok je u Štedrici izgorjelo oko 100 hektara većinom raslinja.

Komentiraj