Dr. sc. Miroslav Škoro postao suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju

Sveučilište Sjever, facebook.com

Svestrani glazbenik dr. sc. Miroslav Škoro postao je suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin.

“Velika mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem Sveučilištu Sjever na pozivu. Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Mnogo je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem. Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja”, rekao je dr. sc. Miroslav Škoro koji trenutno nastupa i u HTV-ovu showu ‘Zvijezde pjevaju’ kao jedan od članova žirija.

“Sveučilište Sjever se ubrzano razvija. Uvedeni su novi studijski programi u različitim područjima znanosti. Na Odjelu za ekonomiju, uz preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije sa smjerovima Međunarodna trgovina i Turizam, pokrenuli smo ove godine specijalistički poslijediplomski studij Poduzetništvo i EU fondovi. Cijeneći iznimno profesionalno, tako i znanstveno iskustvo dr. sc. Miroslava Škore – u umjetnosti, poduzetništvu i industriji zabave te specifičan istraživački interes u području prava intelektualnog vlasništva, što je u globaliziranom svijetu temelj rasta gospodarstva, uvjereni smo da će dr. sc. Miroslav Škoro obogatiti Odjel za ekonomiju te bogata iskustva i znanja dugo prenositi generacijama studenata”, istaknuo je izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever, gdje upravo traju upisi na diplomske studije Poslovna ekonomija i Odnosi s javnostima u Sveučilišnom centru Varaždin.

Izv. prof. dr. sc. Ante Rončević

Prošle godine su u Koprivnici pokrenuta dva nova preddiplomska studijska programa – Prehrambena tehnologija te Tehnička i gospodarska logistika, jer upravo takvi stručnjaci nedostaju u lokalnoj zajednici, ali i na nacionalnoj razini. Uz programe u Koprivnici, Sveučilište je pokrenulo i nove studijske programe u Varaždinu; preddiplomske studije Fizioterapija i Mehatronika te diplomske Graditeljstvo, Multimedija, Sestrinstvo i Strojarstvo. Još jedna specifičnost Sveučilišta Sjever je u tome što, za razliku od svih ostalih javnih sveučilišta, ima najveći postotak studenata u deficitarnom STEM području pa su završeni studenti ovoga sveučilišta iznimno traženi.

Miroslav Škoro rođen je u Osijeku 1962. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom Osijeku. Diplomirao na Višoj građevinskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dvije godine studirao na Community Colledge of Allegheny County, SAD. Bio je polaznik prvog naraštaja Diplomatske akademije MVP-a RH. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku – smjer marketing. U prosincu 2017. godine obranio je doktorsku disertaciju Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.
Napisao je knjigu ‘Stoput bih isto ponovo: autobiografija’, a od 1995. do 1997. godine obnašao je dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj.

Komentiraj