DJEČAK OZLIJEĐEN U AUSTRIJI Ikea povlači Patrull noćno svjetlo

Ikea je u utorak objavila kako povlači Patrull noćno svjetlo, moli kupce koji imaju taj proizvod da ga ne koriste te da ga vrate u bilo koju Ikea robnu kuću uz povrat cjelokupnog novčanog iznosa, a dokaz o kupnji, odnosno račun, nije potreban.

Napominju kako je Patrull noćno svjetlo testirano te je u skladu sa svim primjenjivim zakonima i standardima. Unatoč tome, Ikea je zaprimila izvješće iz Austrije prema kojem je dječak star godinu dana i sedam mjeseci za vrijeme igre Patrull noćnim svjetlom pokušao svjetlo izvaditi iz utičnice te je poklopac svjetla ispao. Dječak je doživio električni udar i zadobio ozljede na rukama.

Ikea je, navodi se u objavi za medije, odmah poduzela hitne mjere te je Patrull noćno svjetlo uklonjeno iz prodaje.

Tijekom istrage koja je uslijedila testirano je više od 600 Patrull noćnih svjetala te je utvrđeno da su svi proizvodi ispravni. Usprkos tome, Ikea je odlučila povući proizvod kako bi se izbjegao rizik od daljnjih incidenata.

Patrull noćno svjetlo u prodaji je u Europi i Sjevernoj Americi od 2013. otkad ih je prodano otprilike 2,58 milijuna. U Hrvatskoj je od otvorenja robne kuće Ikea prodano 4.284 Patrull noćnih svjetala.

Komentiraj