DIO HRVATSKE POD NARANČASTIM UPOZORENJIMA Oblačno uz kišu, jak jugozapadnjak i jugo

Grgo Jelavic/PIXSELL

U subotu će na Jadranu i u područjima uz Jadran prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu koja će na sjevernom dijelu i u gorskim područjima lokalno biti obilna. U ostatku unutrašnjosti promjenljivo uz mjestimičnu jutarnju maglu, a poslijepodne uz više oblaka, a navečer i u noći mjestimice s kišom, prognoziraju iz DHMZ-a.

Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, na Jadranu umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša temperatura na kopnu između 12 i 17, na Jadranu između 16 i 20 °C.

Meteoalarm je za subotu izdao upozorenja žute i narančaste boje. Na području Gospića i Rijeke na snazi je narančasto upozorenje zbog obilnih kiša i mogućh bujičnih poplava, kao i zbog olujnih udara jugozapadnjaka, odnosno juga. Žuta upozorenja izdana su za splitsko i zagrebačko područje – zbog jakog juga i jugozapadnjaka, a karlovačko područje, uz jak vjetar, pogodit će i obilna kiša.

screenshot004

Nedjelja će u većini krajeva biti oblačna i kišovita, vjetrovita i iznadprosječno topla. Kiša će povremeno biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, dok će najmanje padati u Slavoniji.

Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, povremeno s olujnim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C, u gorju malo niža.

Meteoalarm je za nedjelju izdao crveno upozorenje za područje Gospića i Rijeke – zbog obilnih kiša i pljuskova koji mogu uzrokovati bujične poplave. Također, upozorenje je izdano i zbog olujnih udarava juga i jugozapadnjaka. Područja Karlovca za nedjelju je u narančastom – zbog lokalno obilnije kiše koja može uzrokovati bujične poplave. Za ostatak Hrvatske izdano je uto upozorenje – zbog jakog vjetra, obilnih kiša i grmljavinskih pljuskova.

screenshot005

Komentiraj