Predviđa se da će digitalna ekonomija do 2020. godine činiti više od 25 posto svjetske ekonomije, a kako će se u takav digitalni poslovni svijet uključiti što više mladih ljudi iz Hrvatske koji nisu nužno programerske struke, govorit će se na petoj konferenciji #DigitalnaKarijera koja organizira Netokracija u suradnji s tvrtkom Bonbon.

Inicijativu #DigitalnaKarijera podržali su stručnjaci digitalne industrije, od marketinga do startupa, a u sklopu događaja održat će se predavanja lokalnih heroja koji su svoju digitalnu karijeru izgradili bilo da dolaze iz ekonomije, novinarstva ili primjerice medicine. Sudionici će ove godine moći sami odabrati mjesta gdje će se događaji održati, putem glasovanja koje počinje 28. ožujka.

Konferencije u sklopu inicijative #DigitalnaKarijera namijenjene su studentima iz svih sfera društva, ali i svim mladim osobama koje žele promjene ili pronalazak nove karijere u digitalnom sektoru. Na konferenciji će zainteresirani imati priliku saznati kako započeti karijeru i uspjeti u digitalnom sektoru. Održat će se predavanja o digitalnoj ekonomiji, govorit će se o tome kako je tehnologija promijenila sve industrije – od marketinga do turizma – te kako u budućnosti naći svoje mjesto u njoj te otkriti nove mogućnosti zapošljavanja.

Sve što je potrebno za sudjelovanje na konferenciji jest velika želja i volja za stvaranje novih i kreativnih projekata, uz pomoć prednosti koje pruža tehnologija, a organizatori poručuju kako nije važan fakultet ili smjer, jer je u digitalnoj ekonomiji naglasak na multidisciplinarnosti.

Dokaz tome je činjenica da velik broj ‘netehnoloških’ pojedinaca radi u tehnološkim tvrtkama, što će potvrditi i predavači konferencije.

Više informacija o tome kako se prijaviti za konferenciju, glasati za lokaciju te sudjelovati potražite na digitalnakarijera.hr.

Komentiraj