Grgo Jelavic/PIXSELL

DEVET IRAČANA ZADRŽANO U DUBROVNIKU “Nemaju prtljage ni novca. Vraćamo ih u Srbiju”

Devet državljana Iraka zadržani su u Zračnoj luci Dubrovnik jer im je zapriječen ulazak u našu zemlju, potvrdio je direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić za Dubrovački.hr.

Iračani su u četvrtak stigli iz Beograda zrakoplovom AirSerbia, a u subotu će ih vratiti popodnevnim letom natrag u Srbiju. “Iračanima su omogućeni svi sanitarni i uvjeti prehrane, te u pratnji mogu doći do punkta hrane i pića”, rekao je Tolić.

Vijest je potvrdila i zamjenica glasnogovornice MUP-a RH Helena Biočić koja je pojasnila da je riječ o uobičajenom postupku odbijanja gostoprimstva, odnosno ulaska u Republiku Hrvatsku od strane Granične policije MUP-a RH. Biončić je rekla kako se prilikom granične kontrole utvrdilo da putnici iz Iraka ne ispunjavaju sve zakonom propisane uvjete, te im je onemogućen ulazak u našu zemlju.

“Iračani uopće nisu imali putnu prtljagu niti dovoljno novca, a nisu mogli reći ni gdje će u Hrvatkoj odsjesti”, kaže Biončić.

Iračani su imali turističku vizu koju su navodno izvadili na Cipru, a kada su stigli u Beograd odlučili su do Europske unije stići preko Hrvatske, neslužbeno doznaje Dubrovački.hr.

Komentiraj