DARIO ŠARIĆ: ‘Mislim da cijeli turnir nisam odigrao ni blizu onome što mogu’

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski košarkaši nisu se uspjeli plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru. U dramatičnom četvrtfinalu izgubili su od Srbije sa 83-86 (19-20, 19-13, 14-34, 31-20).

Poprilično loše odigrao je Dario Šarić. Za gotovo 30 minuta provedenih na parketu u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Riju Šarić je ubacio sedam poena, imao četiri skoka, ali i tri izgubljene lopte te samo jedno pogođeno od četiri slobodna bacanja.

“Ne znam što reći, opet smo izgubili, a ja sam igrao kao zadnja p…. Nisam dobro ušao u utakmicu, a poslije sam, kada sam vidio da me ofenzivno ne ide, pokušao suigračima pomoći makar u obrani. Iznenađen sam, mislim da cijeli turnir nisam odigrao ni blizu onome što mogu”, kazao je Šarić, piše Gol.hr.

Roko Leni Ukić, kapetan reprezentacije, nakon što je pri kraju druge četvrtine dobio treći faul veći dio drugog poluvremena ostao je na klupi.

“Odlučila je treća četvrtina u kojoj smo se brzo raspali i to bez razloga. Njihov Bogdanović se razigrao i utakmica nam je izmakla iz ruku, mada smo se vratili na kraju, kada opet nisu ušle ključne trice. Ja sam imao tri faula na poluvremenu, pitajte izbornika zašto smo igrali bez playa. Ovaj poraz neće tako brzo proći”, rekao je Ukić.

Kako piše Gol, Bojan Bogdanović također ključnom smatra treću četvrtinu.

“Prvo poluvrijeme smo odigrali onako kako smo željeli, a nakon odmora kao da je izašla neka druga momčad iz svlačionice. Ta treća četvrtina nas je ubila i presudila, oni su nas odjednom razbili presingom i protunapadima. Nije bila stvar nikakvog umora. Ne zamjeram nikome ništa, ni ja nisam bio dobar. Više bih volio da nisam postigao ni koša na cijelom turniru, a da smo se plasirali u polufinale. S Australijom bi imali šanse za veliko finale”, kazao je Bogdanović.

Komentiraj