Dalić se u četvrtak sastala s Ramljakom

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić sastala se jučer poslijepodne s izvanrednim Vladinim povjerenikom za Agorkor Antom Ramljakom i Alastairom Beveridgeom, partnerom u tvrtki AlixPartners koja je glavni savjetnik za restrukturiranje Agrokora..

Susret Dalić i Ramljaka dogodio se nakon izjave Gordana Jandrokovića o Ramljaku.

JANDOKOVIĆ O RAMLJAKOVIM SAVJETNICIMA ‘Neću reći da je loše, ali nije mi simpatično’

“Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se jučer u poslijepodnevnim satima s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom Agrokora i Alastairom Beveridgeom, partnerom u tvrtki AlixPartners koja je glavni savjetnik za restrukturiranje Agrokora. Potpredsjednica Vlade gospođa Dalić na sastanku je zatražila pojašnjenja vezano uz angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja ove sistemski značajne posrnule kompanije”, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

Beveridge je potpredsjednici Vlade detaljno prezentirao ono što je u zadnjih nekoliko dana i javno više puta objasnio. Gospodin Beverage je ponovio da su podizvođači AlixPartnersa u Hrvatskoj angažirani u skladu s praksom kakvu na ovako složenim projektima tvrtka AlixPartners ima i drugdje u svijetu. Dodaje se da je Beveridge naglasio kako su AlixPartnersima za obavljanje posla kao što je restrukturiranje Agrokora, što je najveći takav projekt u ovom trenutku u Europi, potrebno poznavanje jezika i tržišta odnosno lokalno znanje, stručnost i iskustvo rada na domaćem i međunarodnim tržištima. “Takvu ekspertizu s najboljim referencama koje uključuju prijašnji rad za Morgan Stanley, JP Morgan, Deutsche Bank i Lazard tvrtka AlixPartners je našla u savjetnicima iz tvrtki Altera Corporate Finance i Texo Management po cijeni koja je za njihov angažman manja od cijene međunarodnih stručnjaka”, rekao je u razgovoru Alastair Beverdige potpredsjednici Vlade.

Ante Ramljak je potpredsjednici Vlade još jednom prezentirao način odabira AlixPartnersa kao glavnog savjetnika za restrukturiranje, naglasivši da su u konkurenciji s pet drugih renomiranih međunarodnih tvrtki s relevantnim iskustvom dokazali snažne reference na međunarodnim restrukturiranjima, nepostojanje prethodnih poslovnih veza s Agrokorom i/ili njegovim glavnim vjerovnicima i ponudili najpovoljniju cijenu.

Ramljak i Beveridge potpredsjednici su prezentirali i podršku Privremenog vjerovničkog vijeća koje je i javno priopćilo da cijeni rad izvanredne uprave i angažiranih savjetnika, bez kojih, rekli su, ovaj posao ne bi bilo moguće valjano obaviti. Vjerovničko vijeće je također tom prilikom naglasilo kako je postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku prioritet vijeća.

“Potpredsjednica Vlade Martina Dalić na sastanku je od svih savjetnika zajedno i svakog pojedinačno, bez obzira na nacionalnu pripadnost, zatražila maksimalnu profesionalnost, zalaganje i fokus isključivo na postizanje nagodbe i zaštitu radnih mjesta u Agrokoru”, zaključuje se u priopćenu Ministarstva gospodarstva.

 

Komentiraj