HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

JANDOKOVIĆ O RAMLJAKOVIM SAVJETNICIMA ‘Neću reći da je loše, ali nije mi simpatično’

“Ja neću reći da je to nešto loše, ali nije simpatično i trebat će dati dodatna obrazloženja”, komentirao je u četvrtak predsjednik Sabora Gordan Jandroković informaciju da je Alixpartners, koji je zadužen za restrukturiranje Agrokora, angažirao bivšu tvrtku izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka Texo Management, prenosi N1.

“Ovdje se ne može raditi o odgovornosti Vlade nego se radi o tome da je Alix Partners, dakle tvrtka koju je angažirala uprava Agrokora kako bi pomogla u konsolidaciji, angažirala za podizvođače i neke domaće tvrtke. Kada sam vidio da je angažirana i tvrtka u kojoj je nekoć radio povjerenik Ramljak, taj podatak mi je bio iznenađujuć i nije mi simpatičan”, izjavio je novinarima Jandroković u Saboru.

Dodao je da najviše podržava poziciju dobavljača, koji su poručili da im je jako bitno da se proces privede kraju i da se pri tome vodi računa o opstanku koncerna Agrokor i budućnosti hrvatske i prehrambene industrije. “Bit će vremena da se raščisti kakva je bila čija uloga u ovom procesu, ali ponavljam važno je spasiti Agrokor, omogućiti da prehrambena industrija nastavi dobro funkcionirati. Ova pitanja treba raščistiti, ali ne da se ugrozi poslovanje Agrokora i nagodba”, rekao je predsjedik Sabora.

“Vlada nije bila dužna, niti je mogla znati da se takve stvari događaju. Ja neću reći da je to nešto loše, ali nije simpatično i trebat će dati dodatna obrazloženja”, rekao je Jandroković dodajući da je o Agrokoru razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Komentiraj