Crveni križ pruža pomoć gasiteljima požara i građanima u Dalmaciji

Hina

Iz Hrvatskog Crvenog križa priopćili su u utorak kako njihovi djelatnici danonoćno pružaju pomoć građanima i operativnim snagama koji se bore s požarom u Dalmaciji.

“Dalmacija se još uvijek bori sa stravičnim požarom, a noć je bila posebno teška. Pripadnici operativnih snaga cijelu su noć djelovali na terenu, a podršku su im pružali članovi interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Split. Iako je požar trenutno pod kontrolom, sve snage su i dalje u stanju pripravnosti”, ističu iz Hrvatskog Crvenog križa na svojim internetskim stranicama.

Ističu kako su njihove ekipe dežurale cijelu noć te su prema potrebi prevozili hranu i vodu najpotrebitijima, uključujući i vatrogasce te ostale pripadnike operativnih snaga.

Napominju kako je splitski Crveni križ u ponedjeljak navečer osposobio Prihvatni centar u Spaladium Areni, u koji se može smjestiti oko 200 ljudi, a spas je u tom prostoru potražilo oko 20 osoba, većinom turista i osoba treće životne dobi.

U Crvenom križu kažu kako su njihovi volonteri za te osobe osigurali hranu i vodu te sve ostalo što je bilo potrebno. Turisti su se, dodaju, jutros vratili u svoje apartmane kako bi provjerili situaciju, dok djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Split nastoje stupiti u kontakt s rodbinom starijih osoba.

Splitski Crveni križ planira i otvaranje Centra za psihosocijalnu podršku u Žrnovnici, a nastavit će brinuti i o razmještenim obiteljima, kao i svima ostalima kojima će na bilo koji način biti potrebna pomoć.

Komentiraj