FOTO: CILJ JE POSTIGNUT Nije bilo prekrasno, ali i Finska je savladana, Mandžukić donio tri boda

Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski nogometaši kući se vraćaju sa šest bodova iz ove gostujuće ‘turneje’ u Albaniji i Finskoj. Izabranici Ante čačića slavili su večeras u Tampereu protiv Finske s 1:0, a jedini pogodak postigao je Mario Mandžukić u 18. minuti susreta.

Akcija je krenula preko Šime Vrsaljka, koji je fantastično ubacio s desne strane. Kramarić je pretrčao finsku obranu, glavom prebacio vratara, a na loptu je natrčao Mandžukić koji je zakucao loptu u gol ispred braniča Finske.

Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Izdvojimo još vratnicu Ivana Perišića u 79. minuti. Krasno je prošao po desnoj strani, prošao nekoliko finskih igrača i zapucao prema golu. Ali, pogodak je spriječila vratnica.

Istaknuli su se Kramarić, ponovno borbeni Mandžukić, Šime Vrsaljko i Mateo Kovačić koji je preuzeo ulogu ‘dirigenta’. Badelj je danas, za razliku od utakmice protiv Kosova, djelovao pomalo sramežljivo.

Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Finska je bila čvrsta, na momente i gruba, a sudac im je nekoliko puta i progledao kroz prste. Iako su većim dijelom kontrolirali utakmicu, igra Hrvatske nije bila na razini na kojoj je trebala biti.

Bilo je tu mnogo tehničkih pogrešaka, krivih predaja lopte, nesporazuma u obrani. Ali, ne zaboravimo da smo na toliko utakkmica igrali prekrasan nogomet, pa na kraju ostali ‘kratkih rukava’. U Finskoj to možda nije izgledalo najljepše, ali cilj je ostvaren – sva tri boda na kontu su Hrvatske koja sada predvodi Skupinu I sa sedam bodova iz tri utakmice.

Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Iako je Finska jača reprezentacija od Kosova, pitanje je koliko bi s ovom igrom postigli protiv Islanda, našeg sljedećeg protivnika. Do te je utakmice ostalo još mjesec dana, a nadamo se kako će se bolnica ‘Vatrenih’ do tada zjapiti prazna, a na terenu ćemo gledati onu najjaču Hrvatsku.

Komentiraj