Brazilski nogometni klub Real Chapecoense proglašen je počasnim pobjednikom Copa Sudamericane, odlučio je Južnoamerički nogometni savez. 19 nogometaša Chapecoensea poginulo je u zrakoplovnoj nesreći prošlog ponedjeljka.

Momčad je putovala na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala i Medellin, koja im je trebala biti najveća utakmica u povijesti kluba. Atletico Nacional je nakon nesreće predložio da Real Chapecoense postane pobjednik bez da se odigra finale, a Južnoameričko nogometni savez taj je prijedlog i prihvatio, prenosi Independent.

Privremeni predsjednik Saveza Ivan Tozzo u nedjelju je za Globo rekao kako će Chapecoense biti okrunjen pobjednikom Copa Sudamericane. “Potpora nam dolazi iz svih federacija – CBF, Conmebol, FIFA-e, a posebno stanovnika Chapecóa”, rekao je Tozzo. Dodao je kako je prvi zadatak ponovno izgraditi klub.

Brazilski klubovi obećali su ujediniti se i poduprijeti Chapecoense te onemoguićiti njihovo ispadanje iz lige sljedećih godine, te poslati svoje igrače na posudbu besplatno. Također, velike nogometne legende Ronaldinho i Juan Ramon Riquelme navodno su ponudili svoje usluge klubu.

Komentiraj