Pixabay

LAŽNA UZBUNA U BRUXELLESU Sumnjivi muškarac je student nuklearne radijacije

NOVO 18:10 Dužnosnici su objavili da je policijska akcija u Bruxellesu, koja je trajala cijelo poslijepodne, bila lana uzbuna. Sumnjivi muškarac zbog kojeg je pozvana policija je student nuklearne radijacije na Sveučilištu u Bruxellesu, prenosi BBC.

Student je navodno provjeravao razinu radijacije.

16:51 U velikoj policijskoj operaciji u Bruxellesu, belgijska je policija okružila muškarca koji se ‘sumnjivo ponašao i nosio dugački kaput s vidljivim žicama’, objavili su mediji u Belgiji.

Policijska operacije traje u blizini Place de la Monnaie u samom centru belgijske metropole. Fotografije s mjesta događaja pokazuju čovjeka na koljenima sa podignutim rukama, dok policajci stoje s uperenim pištoljima.

Policija je objavila kako je osumnjičenik ‘pod kontrolom’, a tek ga trebaju uhititi. Na mjesto događaja stigli su specijalci i pirotehničari, obližnje trgovine su evakuirane, a ulice zatvorene.

“Dobili smo dojavu o muškarcu koji se ponašao sumnjivo. Osoba s debelim zimskim kaputom po ovim vrućinama sigurno budi sumnju. Iz njegovog kaputa vire žice”, rekao je Christian De Coninck iz briselske policije za lokalnu televiziju. “Nismo riskirali. Zaustavili smo ga i držimo ga na razmaku. Čekamo još informacija od pirotehničara koji su na terenu”, dodao je.

U srijedu poslijepodne U Bruxellesu je bilo 30 stupnjeva.

Ovaj se incident dogodio samo nekoliko dana uoči belgijskog Dana državnosti, zbog čega je osiguranje podignuto na najvišu razinu. Ranije ove godine 32 ljudi poginulo je u bombaškom napadu na Bruxelles.

Komentiraj