Kandidat za gradonačelnika Varaždina Ivan Čehok u srijedu je gostovao u ‘emisiji Pressing na N1 televiziji‘ gdje je komentirao svoju kandidaturu na nadolazećim izborima.

“Meni je to zakonito. Jesu li uvijek zakoni logični, o tome treba govoriti zakonodavstvo. Sigurno da nije isto ako je netko pravomoćno osuđen ili se vode postupci.”

“Postoje kazneni zakon, pravna praksa… Zakonodavac je propisao da Vlahušić i svi takvi ne mogu sudjelovati na izborima. Alain Juppé, bivši francuski ministar i premijer, bio je šef Chiracova kabineta u Parizu. Protiv Chiraca se vodila istraga i protiv ivpi ministar i premijer koji je bio šef širakova kabineta u Parizu. Širac imao istragu i protiv Juppéa se vodila istraga, čak je i 2004. osuđen, a 2006. se kandidirao za gradonačelnika Bordeauxa, pobijedio i još je danas gradonačelnik”, rekao je Čehok.

Na pitanje jeli on nevin čovjek odgovorio je: “Apsolutno sam nedužan.”

“Jasno je da svakom čovjeku tko je odgovoran pred građanima dođu takve misli. Nisam uopće razmišljao o kandidaturu, no početkom prošlog ljeta kada se već vidjelo da će aktualna vlast završiti debaklom, počele su se raditi ankete i ispalo je da najveću podršku imam ja. Sigurno je da to čovjeka obvezuje. Morate razmišljati zašto vas građani unatoč svemu podupiru”, zaključio je Čehok.

Komentiraj