Capelli: Budućnost je u zdravstvenom turizmu

Posljednjih dana je glavno pitanje kako organizirati ovogodišnju turističku sezonu na Jadranu, a upravo na tu temu je održana konferencija sa ministrima turizma europskih zemalja na kojoj je dogovorena mobilnost unutar EU.

Hrvatski ministar turizma Gari Capelli u HRT-ovoj emisiji “Tema dana” je naglasio kako je zbog novonastalih okolnosti za ključan zdravstveni turizam i dobri odnosi sa susjedima, u prvom redu sa Slovenijom u kojoj je situacija pod kontrolom po pitanju koronavirusa.

Hrvatska prepoznata kao poželjna destinacija

“Uz velike restrikcije i svega onoga što smo radili, “stezali remen” kao što se kaže, postali smo prepoznatljivi i svi žele doći u Hrvatsku”, istaknuo je i dodao da će protokol putovanja biti na razini Europske unije.

” Mi ćemo kao i ostale zemlje raditi na bilaterali. Mislim da je to u redu, pogotovo sa zemljama s kojima smo susjedi. Sa Slovenijom ćemo nastojati dogovoriti sve u idućih dva tjedna. Pokušati ćemo do kraja petog mjeseca otvoriti granice sa Slovenijom i imati zajednički dogovor, naravno uz dogovor epidemiologa”, rekao je Capelli.

Razgovara se sa Češkom, Mađarskom i Austrijom

Capelli je rekao da nikome neće dolazak biti zabranjen, ali da je pitanje hoće li neke zemlje puštati uopće svoje građane da izađu iz svoji zemalja.

“Italija će na kraju petog mjeseca otvoriti svoje granice za svoje županije, jer još uvijek nemaju međužupanijsko i regionalno povezivanje. Dok to ne naprave, bit će vrlo teško izaći iz Italije”, dodao je Capelli.

“Razgovaramo desetak dana sa Česima, premijer je zvao svoje kolege i iz Mađarske, Austrije, razgovara se dakle otvoreno i bilateralno, poručio je i dodao kako su za Hrvatsku zainteresirani i njemački i austrijski mediji.

Ministar Capelli je istaknuo da je vrlo važno da profunkcionira jug Hrvatske i da ih ne ostavimo bez ikakvih kanala i povezivanja.

Ministar je kazao da je stavljena u program  Cro kartica i da ćemo njome poticati hrvatske turiste da ostanu ljetovati u Hrvatskoj, a budućnost vidi u zdravstvenom turizmu.

 

Komentiraj