Burno ispred škole: Antimaskeri odbili policiji pokazati osobne, majka dječaka: “Dokazano je da su maske kancerogene”

Pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama i dalje nema mira. Naime, ni jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole. Roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje su učili zajedno sa sinom. Nedaleko njih je stajala skupina prosvjednika antimaskera.

Policija je oko 10:35 krenula legitimirati antimaskere koji su se okupili u blizini, no oni su isprva odbili dati osobne iskaznice. Nakon što su im policajci objasnili da po zakonu imaju pravo utvrditi njihov identitet, udaljili su se iz neposredne blizine škole. Jedan antimasker je pokušao zatražiti broj značke od policajca, ali je ubrzo odustao, piše Index.

Prosvjednici nose papire fotografijama djece s maskama i natpisom: “Kunete se da su vam sve na svijetu, a prve ste ih prodali”.

Do škole u Krapinskim Toplicama stigao je Ivan Pokupec, vjeroučitelj i bivši živozidaš, koji je nedavno na svom Facebook profilu objavio kako njegovi učenici “neće nikad nositi masku” (iako to ni nisu obavezni). “Smatram da ova škola jest primjer, da je ljigavo ispolitizirana od strane ravnatelja, da je on dobio nalog da mora inzistirati. Ovaj slučaj je napuhan s njegove strane i vjerujem da je ravnatelj svjestan da krši zakon. Ja sam ovdje da na to skrenem pozornost”, rekao je Pokupec, koji je krenuo s kaznenom prijavom prema školi.

Potom ga je zaustavio policajac i zatražio njegovu osobnu iskaznicu, koju je vjeroučitelj predao policajcu.

Kristijan Gaćina, otac dječaka koji jutros nije pušten u školu jer nije imao masku, kazao je kako je “znanstveno dokazano da su maske štetne”, a dječakova majka dodala je da su – kancerogene. “Zašto bi to stavio? Zašto da mi čekamo da se razboli pa da onda reagiraju, tko će nam onda pomoći?”, zapitao se Gaćina.

“Nažalost ono što je najtužnije je da dječak nije tamo gdje bi trebao biti, a to je u razredu. Ja sam pokušavao razgovarati s njegovim roditeljima i apelirati, obzirom da svih 307 nosi maske na hodnicima, da i taj 308. nosi masku na hodnicima. Ja bih podsjetio da je on cijelu prošlu godinu nosio masku i to na nastavi, a ne samo na hodnicima”, rekao je župan Željko Kolar.

“Djeca u ovoj školi na nastavi ne moraju nositi masku jer postoji dovoljan razmak. Dakle taj učenik bi trebao nositi masku ravno 30 sekundi dok ne uđe u razred”, rekao je župan.

U školu u Krapinskim Topicama, iza podneva, stigla je i  pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Pravobraniteljica za djecu stigla u Krapinske Toplice: “Zabrinuta sam. Ugrožava se zdravlje svih učenika”

Podsjetimo, ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se u ponedjeljak desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku, a u školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija.

Sve je počelo u petak kad je više antimaskera upalo u školu prosvjedujući zašto djecu bez maski ne puštaju unutra.

Učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku, jutros nije pušten u školu. Stigla policija i inspektor

Komentiraj