Pravobraniteljica za djecu stigla u Krapinske Toplice: “Zabrinuta sam. Ugrožava se zdravlje svih učenika”

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević stigla je u Krapinske Toplice. Napomenula je kako je zabrinuta zbog situacije u kojoj roditelji brane djetetu da nosi masku u zajedničim školskim prostorijama, kako je propisano dokumentom MZO-a, a koji je donesen radi očuvanja zdravlja svih učenika škole.

“Stigla sam jer sam zabrinuta s ovom situacijom koja se događa već nekoliko dana, važno je reći da ćemo vidjeti i pokušati da se ova situacija i smiri. Ono što treba reći je da je organizacija rada odnosno pravila ponašanja u školi trenutno su regulirana aktualnim dokumentom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a njime se štiti zdravlje, koje je sada primarno za sve u školi, a prema tome i svih učenika u školi”, rekla je Pirnat Dragičević.

“Treba skrenuti svima pažnju da je važno da smo svi odrasli podrška djeci u prevladavanju ovih izazovnih mjera i pridržavanju epidemioloških mjera koje nam mogu pomoći da se održi škola uživo. Bez obzira na stavove roditelja i osjećaj zamora koji je ova pandemija kod mnogih izazvala, važno je da djeci budu podrška i da djecu informiraju i da ih svakako ne podržavaju u kršenju pravila škole jer to sigurno nije u najboljem interesu djece”, rekla je pravobraniteljica.

“Ja nisam tu da mogu samostalno sanirati štetu, ja situaciju moram vidjeti, razgovarati s ravnateljem i stručnim službama. Ono što je moguće, trebaju se svi uključiti, i druge nadležne institucije i treba dijalogom doći do rješenja ove situacije”, rekla je Pirnat Dragičević, dodavši da treba uključiti sve koji mogu pridonijeti razrješenju ove neugodne i za djecu neizvjesne situacije.

Podsjetimo, ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se u ponedjeljak desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku, a u školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija.

Sve je počelo u petak kad je više antimaskera upalo u školu prosvjedujući zašto djecu bez maski ne puštaju unutra.

Burno ispred škole: Antimaskeri odbili policiji pokazati osobne, majka dječaka: “Dokazano je da su maske kancerogene”

Komentiraj