Brač: SDP-ovog načelnika Lozića ispod brisača dočekala njegova osmrtnica, u pitanju su građevinske dozvole u atraktivnim uvalama

Posljednja u nizu prijetećih poruka Frani Loziću, SDP-ovom načelniku Milne, pronađena je rano jutros na vjetrobranskom staklu njegovog automobila parkiranog na rivi ispred zgrade Općine. Radilo se o osmrtnici zataknutoj ispod brisača, piše Dalmatinski portal.

Poruku je pronašla policijska patrola koja redovito opservira Lozićevu kuću i automobil s obzirom da je u posljednjih godinu i pol zaprimio niz prijetnji.

U tijeku je očevid na automobilu. Traže se otisci.

Nezakonite legalizacije

Lozić se našao na meti nakon što je 2019. godine prijavio nezakonite legalizacije nepostojećih objekata u atraktivnim uvalama na području Općine Milna. Otkrio je da su legalizirani objekti koji zapravo nikada nisu postojali te da su za njihovu zamjenu izdane građevinske dozvole koje je s terenima kasnije kupila jedna tvrtka.

Nakon što je dao iskaz u policiji, zaredale su prijetnje.

U ponedjeljak ujutro policija je pronašla ovu zadnju, a predzadnju je Lozić dobio prije koji dan uoči emitiranja reportaže o ovom slučaju na Novoj TV u emisiji Provjereno.

Lozić je već dobivao niz prijetnji

“Uvijek isto. Gluhi poziv i onda dobijem poruku. Osmrtnice sam ranije dobivao poštom u pismima, a evo sada su ih počeli stavljati i ispod brisača”, kazao je Lozić.

Policija provodi kriminalističko istraživanje i zasad nije poznato da je itko prijavljen kao autor ili nalogodavac prijetnji.

Prema Lozićevim saznanjima, policija je USKOK-u još krajem 2019. poslala posebno izvješće o prijavljenim nezakonitostima u postupku legalizacije nepostojećih objekata. Zatraženo je provođenje još nekakvih izvida koji su nedavno okončani, piše Dalmatinski portal.

Komentiraj