Božinović o najavama iz Istre: “Epidemija nije nešto na čemu se trebaju bildati mišići prije lokalnih izbora”

Otvorenje terasa ugostiteljskih objekata od 1. ožujka, koje je u utorak najavio Istarski stožer, komentirao je i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Istra od 1. ožujka planira otvoriti terase ugostiteljskih objekata

Božinović je sudjelovao na na primopredaji 20 od ukupno 94 vatrogasna vozila u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“

“Epidemija nije nešto na čemu se trebaju bildati mišići prije lokalnih izbora, a regionalni stožeri ne smiju donositi blaže mjere i to oni dobro znaju”, rekao je Božinović o najavama iz Istre.

Upitan o cijepljenju preko reda i najavljenim kontrolama, rekao je: “Znam da Ministarstvo zdravstva provodi kontrole tako da je to pitanje za njih. Nacionalni stožer je tu da se bavi propisivanjem epidemioloških mjera, to ne znači da sve sastavnice nisu nastavili s poslovima iz njihove nadležnosti”.

Novinari su ga pitali i koje će se mjere poduzeti ako se utvrdi da se netko cijepio prije reda. Kaže da na to pitanje može odgovoriti načelno. “Sve ovisi o tome što će se utvrditi”, kazao je.

Na pitanje je li sada žao što su se ministri cijepili, kaže: “Sigurno je da su se okolnosti dostave cjepiva promijenile. U to vrijeme glavna zabrinutost je bila što se mali broj građana izjašnjavao da se želio cijepiti .Da je netko tada znao da će nastupiti takvi problemi, isticali bi taj problem, ali on tada nije bio prisutan”, rekao je.

Dino Kozlevac: “Bio bih sretan da su svi donosili mjere kao mi”

Komentiraj