Dino Kozlevac: “Bio bih sretan da su svi donosili mjere kao mi”

Načelnik Istarskog stožera Dino KOzlevac u utorak je za N1 komentirao najavu da ta županija 1. ožujka namjerava otvoriti terase kafića. Kozlevac kaže da Istra ima povoljnu epidemiološku situaciju. “Zdravlje ljudi i dalje je od presudnog značaja, ali potrebno je početi popuštati mjere i otvarati se”, poručio je.

Na sto tisuća stanovnika, podsjeća Kozlevac, Istra ima najmanju incidenciju. “Više nismo u trendu nego smo u povoljnom stanju. Oprezni smo jer okruženje oko nas nije dobro i pomno pratimo situaciju”, rekao je Kozlevac. Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, u suradnji s Obrtničkom komorom i Cehom ugostitelja Istarske županije, zaključili su da mogu razmatrati mjere. Od 1. ožujka planiraju otvoriti terase ugostiteljskih objekata.

Istra od 1. ožujka planira otvoriti terase ugostiteljskih objekata

“Na temelju stanja može se ići u otvaranje kafića, a idući tjedan ponovno ćemo razmotriti odluku. Ako se i sljedeći tjedan održi trenutno stanje, a nadam se da hoće, tražit ćemo da se ta mjera donese”, poručio je i dodao da bi se otvaranjem terasa ugostiteljima omogućio kvalitetniji rad.

Nakon otvaranja terasa ugostiteljskih objekata planiraju procijenili učinke otvaranja, pojašnjava, a onda polovicom mjeseca promišljati o daljnjem popuštanju mjera, pod uvjetom da je epidemiološka situacija povoljna.

“Bio bih sretan da su svi sa zadrškom donosili mjere, kao što smo mi, da idemo što spremniji prema ljetnoj turističkoj sezoni. Ne očekujemo da nećemo imati zaraženih, bit će ih, ali uz procijepljenost. Morat ćemo čuvati stabilnu situaciju i držati je pod kontrolom”, poručio je šef istarskog Stožera.

Najavljeno otvaranje terasa kafića u Istri u utorak je iz Makarske komentirao i predsjednik Vlade Andrej Plenković. On kaže da mu nije jasno kako Istarski stožer misli otvoriti terase kafića od 1. ožujka. Lolaklni stožeri, dodao je, mogu samo pooštriti mjere koje su na nacionalnoj razini.

Plenković: “Poruke iz zavoda PGŽ su katasrofalne, a ne znam kako Istra misli otvoriti terase kafića”

Komentiraj