Petar Glebov/PIXSELL

BOŽIDAR KALMETA: ‘To je isključivo moja osobna odluka, želim živjeti i raditi u Zadru’

Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra, u intervjuu za RTL Danas pojasnio je svoju odluku da ne bude na izbornoj listi HDZ-a na parlamentarnim izborima.

‘To je isključivo moja osobna odluka, a razlog je vrlo jednostavan. Ja sebe jednostavno ne vidim nakon ovih parlamentarnih izbora kao zastupnika u Saboru. I već ako sebe ne vidim kao zastupnika, onda neka netko drugi popuni to mjesto koje bih ja inače zauizmao. Neko novo lice HDZ-a, netko novi tko želi raditi u Saboru. A dodao bih tome još i činjenicu da sam ja puno puta bio bitan u Saboru, a posljednja dva puta sam zamrznuo mandat jer jednostavno nisam mogao raditi dva posla. I mislim da se ne mogu ta dva posla istovremeno raditi jednako kvalitetno. Tako da onda u konačnici Zadar nije imao zastupnika. Tako da, to je jedna životna odluka jer želim živjeti i raditi u Zadru’ kazao je.

Također je dodao da zbog optužnice s kojom je suočen nije bio na teret stranci.

‘Ne. Ja nisam bio teret, dapače. Dosad sam dobio sve izbore, a na izbore idem već 25 godina. Pa i na prošlim izborima, kada se prvi put preferecijalno glasovalo, ja sam dobio ogroman broj tih glasova. Bilo bi tako i na ovim izborima, u to sam uvjeren’, izjasnio se Kalmeta te kazao kako predsjednik stranke Andrej Plenković shvaća njegove motive.

‘Ukratko, rekao je da razumije moju odluku. Rekao je i da neovisno o tome što ja neću biti na listi, da idemo zajedno u kampanju, da idemo pobijediti na ovim izborima. I da nakon izbora zajedno nastavljamo jačati i graditi stranku.’

Naglasio je kako ostaje u politici iako neće biti na listi. Za televiziju N1 kazao je između kako mu je bilo teško puno putovati dok je bio zastupnik.

‘Obitelj je bila bez mene uglavnom 10 godina, djeca su mi narasla i njima treba ćaća, kazao je Kalmeta.’

 

Komentiraj