Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Sarajeva uhitili četiri osove i pretresom sedam lokacija uspjeli spriječiti dvije isporuke oružja i droge u glavni grad Hrvatske, piše Klix.ba.

Pretresima je pronađeno oko deset kilograma eksploziva namijenjenog prodaji na ilegalnom tržištu, te bveća količina opasne tvari žive, četiri automatske puške, sporogoreći štapić za eksploziv, detonatorske kapusle i veća količina streljiva. Pronađeno je i gotovo 10 kilograma marihuane, 3 kilograma ‘speeda’ te 300 grama heroina.

SIPA je na konferenciji za novinare kazala da je u dva vozila koja su se kretala prema Hrvatskoj pronađen dio oružja. Jednan od uhićenih državljanin je Srbije, a bosanska policija i dalje traga za dvije osobe za koje se vjeruje da su podrijetlom iz Hrvatske.

Prema informacijama SIPA-e, osumnjičeni su kao dio organizirane kriminalne skupine, od 2014. godine do danas, sudjelovali u počinjenju kaznenih djela, vezanih za međunarodno krijumčarenje i prodaju oružja i eksploziva, kao i opojnih droga.

Komentiraj