BOMBARDIRANJA U ALEPU: Papa poziva strane na poštovanje primirja u Siriji

FaH

Papa Franjo pozvao je u nedjelju sve strane u sirijskom sukobu da poštuju primirje, rekavši da osjeća “iskrenu bol” zbog borba koje ne prestaju, napose u Alepu.

“Pozivam sve strane u sukobu da poštuju primirje i osnaže dijalog, jedini put k miru”, rekao je Jorge Bergoglio nakon molitve Angelusa, ispred više tisuća vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra.

Papa rođen u Argentini izrazio je usto svoju “iskrenu bol” zbog “spirale nasilja koje neprestano pogoršava ionako katastrofalno humanitarno stanje u zemlji, napose u Alepu”.

Nakon bombardiranja koje su tijekom noći izvodili i režim i pobunjenici, u nedjelju ujutro je vladalo zatišje u Alepu, na sjeveru, ali su se stanovnici  zatvorili u svoje kuće iz straha od nastavka sukoba, izvijestio je novinar AFP s terena.

Desetci stanovnika u sektorima koje kontroliraju pobunjenici bježali su u subotu pred jakim zračnim udarima režima u tom drugom po veličini gradu u zemlji koji je postao najveća bojišnica u građanskom ratu što ulazi u šestu godinu.

Komentiraj