BOKS Horn iznenadio Pacquiaoa

EPA/DAVE HUNT

Australac Jeff Horn je jedno od najvećih iznenađenja u svijetu boksa nakon što je jučer u Brisbaneu pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca filipinsku boksačku zvijezdu Manny Pacquiaoa u borbi za naslov prvaka u velter kategoriji po WBO verziji.

“Jako sam sretan, ne mogu objasniti što osjećam”, rekao je Horn nakon meča u kojem su mu suci tri puta dali više bodova nego osmostrukom svjetskom prvaku (117-111 i 115-113 dva puta).

Relativno neiskusni Horn je do sada u 29 godina i 17 borbi upisao 16 pobjeda i jedan neriješen meč. Za 38-godišnjeg Pacquiaoa ovo je bio sedmi poraz u 67 borbi.

Filipinac je jedini boksač koji ima naslove svjetskih prvaka u osam različitih težinskih kategorija, a trenutačno se bavi politikom i senator je u domovini. Horn je pak profesor tjelesnog, a boksati je počeo relativno kasno, u 17 godini kako bi se mogao obraniti u školi.

Pacquiao se vratio u ring nakon sedam mjeseci pauze, a onda je u studenom u prvom povratničkom meču pobijedio Amerikanca Jessiea Vargasa jednoglasnom odlukom sudaca i vratio si naslov prvaka u velter kategoriji po WBO-u.

Obrana tog naslova u meču protiv Horna za Pacquiaoa je trebala biti još jedna etapa puta prema meču protiv Amerikanca Floyda Mayweathera koji ga je pobijedio u “meču stoljeća” 2015. No ovaj ga poraz nije obeshrabrio i najavio je revanš.

Komentiraj