BOGDANOVIĆ “Bez agresivnosti se ne možemo suprostaviti momčadi koja je očito talentiranija od nas”

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je u drugom kolu košarkaškog olimpijskog tunira protiv Argentine izgubila zbog mlakog ulaska u utakmicu, smatra Bojan Bogdanović.

“Ušli smo posve mlako i odmah smo ušli u njihov mlin, a bez agresivnosti se ne možemo suprostaviti momčadi koja je očito talentiranija od nas. Primili smo previše koševa, na kraju čak 90, a pojavila se i nervoza u našim redovima, iz ne znam kojeg razloga. Nismo se borili kao protiv Španjolske. S Brazilom će biti slična utakmica, nezgodni su i agresivni”, kazao je Bogdanović koji je postigao 18 koševa.

Kruno Simon je mogao u završnici tricom 30 sekundi prije kraja učiniti utakmicu posve neizvjesnom, ali je promašio šut kod četiri razlike (81-85).

“Sad ću ja ispasti tragičar, a da je ušla moja trica ko zna kako bi završilo, pogotovu u ovakvom ozračju. Nismo započeli onako agresivno kako smo se dogovorili, a oni su prekvalitetni, te su nas po drugi puta u deset dana pobijedili. Ja sam vjerovao da ih možemo dobiti i kad smo zaostajali 20 razlike. No, naša skupina je takva, ima pet ekipa koje su tako izjednačene da će sve utakmice biti odlučene u zadnjim sekundama. Naš cilj je četvrtfinale i još smo u igri”, kazao je Simon.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]