n1

BERNARDIĆ NA GAY PRIDEU: “Nitko ne smije biti diskriminiran”

U zagrebačkoj Povorci ponosa bio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, javlja N1.

“Važno je da u Hrvatskoj pošaljemo jasnu i glasnu poruku da nitko ne smije biti diskriminiran. Za mene osobno i za nas u SDP-u su svi ljudi jednaki bez obzira na vjersko, nacionalno i rodno opredjeljenje”, kazao je Bernardić.

“Pogotovo je danas važno stati uz ove ljude kada je u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko mjeseci na sceni jedan pokušaj civilizacijskog nazadovanja gdje su se mnogi razotkrili i gdje se pokušava kroz referendumsku inicijativu udariti na prava nacionalnih manjina, udariti na prava žena i reproduktivna prava žena. Udariti na sve koji su drugačiji i koji su drugačiji u tom rodnom opredjeljenju, odnosno pripadnici LGBT zajednice i to nikako ne smijemo dopustiti”, rekao je Bernardić. SDP ostaje jedina snažna brana protiv ovog organiziranog udara na civilizacijske dosege koje je Hrvatska dosegla. Nažalost, u ovom postupku su se svi razotkrili”, kazao je Bernardić.

“I Živi zid je potpisao inicijativu Željke Markić na udar prava nacionalnih manjina, a nisu bili ni za Istanbulsku konvenciju. Čelnici Mosta odavno su se izjasnili po ovom pitanju. Dakle, oni su svi desnica i s ove strane je ostao samo SDP da štiti jednakost šansi i jednakost prava za sve ljude bez obzira na njihovo rodno vjersko i nacionalno opredjeljenje”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj