BEOGRAD Lažni policajci pokušavaju pljačkati Amerikance

Pixabay

Budući da je zabilježeno nekoliko slučajeva pokušaja ulaska lažnih policajaca u kuće i stambene zgrade, veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu upozorilo je svoje državljane u Srbiji da budu oprezni u slučaju pokušaja nenajavljenih posjeta, prenose beogradski mediji.

Upozorenje je objavljeno zbog nedavnih incidenata lažnog predstavljanja kada su pojedinci kao navodni policajci pokušali ući u privatne posjede.

“Kako je navedeno u upozorenju koje je objavljeno na službenoj stranici State Departmenta, ono je izdano u svjetlu ‘skorašnjih incidenata u kojima su se pojedinci predstavljali kao policajci kako bi ušli u privatne kuće radi kriminalnih aktivnosti’ “, piše Blic.

Dvojica muškaraca, obučeni u policijske odore s fluorescetnim oznakama, pokušali su ući u stanove zgrada, zahtijevajući ulaz preko interfona.

“Nisu pokazali nikakvu iskaznicu, a potom su se udaljili. Prošlog su tjedna dvije osobe uhićene zbog upada u nekoliko kuća na Vračaru, Paliluli i Zvezdari. Policija je također uhitila tri osumnjičene osobe zbog toga što su koristili policijske isprave kako bi ušli u jednu kuću u Barajevu“, navedeno je u upozorenju.

Komentiraj