Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u srijedu je gostovao u Dnevniku N1 televizije, gdje je ponovio kako HSS neće ući u Vladu, već će podržati HDZ i Most koji su dobili povjerenje birača da sastave vlast.

“Nama treba mira, njima treba mira i mi im dajemo rok od 100 dana, a nakon toga ćemo biti opozicija”, istaknuo je. Kaže kako će vlasti dati 100 dana mira, i ‘ništa više od toga’. “Mi smo dio Narodne koalicije i to ćemo biti u trajanju cijelog mandata. Pokušat ćemo se izgraditi ponovno kao stranka jer smo duboko devastirani podjelama koje traju 10 godina. Pokušat ćemo biti korektni oko nekih stvari, a prva takva stvar će biti ovih 100 dana mira. Ne vidim zašto su se uzjogunili zbog toga, prije svega ljudi iz Mosta koje mi zapravo podržavamo”, dodaje Beljak.

Naglasio je kako Marijana Petir njega ne može izbaciti iz stranke. “Da je htjela mogla je biti predsjednica, ja bih ju podržao. Nije se htjela kandidirati, a zašto, to zna samo ona. Ona je radila protiv HSS-a, suspendirana je i ima se pravo žaliti”, rekao je Beljak i ponovio kako on više ne odlučuje o sudbini Petir, već nadležna stranačka tijela.

Beljak dodaje kako su svi saborski zastupnici HSS-a jedinstvenog stajališta, te kako su u hrvatsku politiku željli ‘unijeti novi vjetar’. O Mostu je rekao kako se ne razumije u politiku. “Vidi se da o njoj nemaju pojma. Prošli su bolje od nas, ali to nema veze. Zašto bi mi bili kočničari ako njih podržavamo?”, pita se Beljak komentirajući izjave Miroslava Šimića kako je on kočničar.

Most je poručio i kako se ne treba bojati jer HSS neće biti dio Vlade. “Želim im da što prije sastave vladu i krenu raditi”, ističe. Potvrdio je kako HSS daje svojih pet mandata, a zauzvrat ne traže ništa. “U Hrvatskoj gdje vlada trgovina to je jako čudno nekima, ali to je dosita tako. Nije bilo nikakvih kontakata mene i HDZ-a”, poručuje.

“Nismo prevarili birače. SDP ostaje naš partner i ne namjeravmo kršiti nikakve sporazume koje smo potpisali. Bit ćemo korektni. Čuo sam se s brojnim SDP-ovcima i znaju da nismo ništa napravili što nije uobičajeno u zapadnim zemljama”, zaključio je predsjednik HSS-a.

Komentiraj