Screenshot/HRT

BAUK “Europska pozlata je pala, svakim novim mailom Plenković gubi snagu”

Gost HRT-ove emisije “Nedjeljom u dva” bio je saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk koji je, između ostalog, komentirao aktualnu aferu “Hotmail”, ali i stanje u vlastitoj stranci.

Bauk je komentirao rezultate posljednjih anketa koje, čak i nakon raznih afera oko Agrokora, i dalje daju prednost Andreju Plenkoviću pred ostalim kandidatima za premijera.

“Prema njegovu paradoksu, znači da ga 79 posto ne bi za premijera. Da ste tu anketu radili prije godinu dana, taj bi rezultat za Plenkovića bio znatno bolji, a ako bude novih mailova – u budućnosti bi moglo biti mnogo gore. Plenković nije reagirao na vrijeme, bit će sve slabiji. Pala je europska pozlata, svaki novi mail ruši prvu crtu njegove obrane”, smatra Bauk koji vjeruje da će se i dalje pojavljivati novi mailovi.

“Što se tiče HDZ-a, u javnosti je prisutna misao da je Tomislav Karamarko otišao zbog afere ‘konzultantica’. On je otišao jer više nije imao većinu, a afera je samo bila povod da ga napusti Most”. Isto će se dogoditi i Plenkoviću. Sad ima 77 ruku, a mnogi od tih 77, kad bi izašli na izbore – loše bi se proveli. Stoga će ga držati dokle to budu mogli pozivajući se na stabilnost itd.”, rekao je.

Bauk je izjavio kako smatra da Milorad Pupovac sa SDP-om lakše nalazi zajednički jezik u ideološkim, a s HDZ-om u financijskim pitanjima.

Loš rejting stranačkog šefa Davora Bernardića Bauk i situaciju u SDP-u Bauk nije želio detaljnije komentirati, rekavši kako nema običaj javno raspravljati o onome što se događa u stranci, a kao “predsjednik Kluba SDP-a neće javno kritizirati predsjednika stranke”.

“What happens in Partija, stays in Partija. Mislim da je SDP, ovakav kakav jest –  i dalje najbolja stranka u Hrvatskoj i jedina koja može izvući Hrvatsku iz ovoga u čemu se našla”, rekao je Bauk.

Komentiraj