Gotovo pedeset osoba ranjeno je u napadu autobombom u ponedjeljak na istoku Turske, a vlasti napad pripisuju pobunjenicima Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Napad se dogodio u centru grada Vana, blizu okružnog sjedišta vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) i guvernerova ureda.

Privremeni podaci o eksploziji govore o najmanje 48 ranjenih, od kojih je dvoje u teškom stanju, kazao je dužnosnik guvernerova ureda u priopćenju.

Ukupno je “46 civila i dva policajca ranjeno u eksploziji autobombom pripadnika separatističke organizacije”, dodao je taj dužnosnik aludirajući na PKK koju Ankara i njezini zapadni saveznici smatraju “terorističkom” skupinom.

Za eksploziju izvedenu prvog dana Kurban bajrama zasad nitko nije preuzeo odgovornost.

“Teroristička organizacija već je izvela napade u prošlosti na sjedište naše stranke AKP” i ta je eksplozija samo “jedna od njih”, ocijenio je ranije zastupnik tog područja Besir Atalay (AKP).

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.