FaH

AUSTRIJSKA TRAGEDIJA: Bugarski vozač kamiona s migrantima nije znao što vozi

Osoba za koju se sumnja da je vozila kamion u kojemu je 27. kolovoza pronađeno 71 truplo migranata na zaustavnom traku austrijske autoceste rekao je u četvrtak na bugarskom sudu da nije znao da u hermetički zatvorenoj hladnjači vozi ljude.

 

  • Kamion je pronađen ostavljen pokraj autoceste na istoku Austrije sa 71 truplom u hladnjači, najvjerojatnije sirijskih izbjeglica, među njima četvero malene djece.

 

“Ne”, rekao je kratko odgovarajući na pitanje je li znao da prevozi ljude.

Austrijsko državno odvjetništvo treba u petak objaviti rezultate obdukcije žrtava koje su najvjerojatnije umrle od gušenja.

Kamion je pronađen ostavljen pokraj autoceste na istoku Austrije sa 71 truplom u hladnjači, najvjerojatnije sirijskih izbjeglica, među njima četvero malene djece.

Sud u Montani, na sjeverozapadu Bugarske, odlučio je u četvrtak produljiti pritvor vozaču Cvetanu Cvetanovu (32) koji je u ponedjeljak uhićen u romskoj četvrti u Lomu, na sjeveru zemlje, na temelju međunarodnog uhidbenog naloga koji je izdalo austrijsko državno odvjetništvo. Zahtjev za izručenje očekuje se početkom idućeg tjedna.

Još petorica muškaraca, četvorica Bugara i Afganistanac, pritvoreni su u Madžarskoj u vezi s ovim slučajem.

Komentiraj