Daniel Kasap FAH

ANTE ČAČIĆ: “Navijači nisu oni koji pale baklje i rade nerede…”

Izbornik muške seniorske nogometne selekcije Hrvatske Ante Čačić je nakon dvije pobjede i plasmana na EURO 2016 gostovao u Dnevniku Nove TV.

“Poručio bih hrvatskoj javnosti da su najbolju poruku poslali naši igrači, svojim marom, svojim talentom, svojim dugogodišnjim egzistiranjem na nivou u kojem egzistiraju u ozbiljnim europskim ligama. Pokazali su zajedništvo, jedan veliki duh i kako se bori i promovira Lijepa naša”.

O momčadi…

“Znači potencijala i kvalitete imamo, igraju u ozbiljnim ligama i ozbiljnim klubovima, mnogi od njih su i nositelji igre i ne vidim niti jedan razloga da ne učinimo sve da izađemo iz sjene Vatrenih. Oni su napravili nam jednu poziciju zbog koje mi tako dugo egzistiramo visoko na europskom i svjetskom nivou. Ne bismo se smjeli više zadovoljavati da nam je zadovoljstvo što smo se plasirali na Euro. Moramo učiniti sve da na toj završnici budemo što učinkovitiji.”

O problemima s navijačima…

“Ne radi se o neistomišljenicima, ne možete vi meni govoriti da su navijači ljudi koji dođu na stadion, pale baklje, rade nerede, zbog kojih hrvatski nogomet trpi i plaća ogromne kazne. Hajduk je zbog jednog dijela svoje Torcide platio ogromnu kaznu UEFA-i, i Dinamovi navijači su isto tako učinili nelagodu za Dinamo i na kraju krajeva i reprezentacija.”

Više pogledajte na Dnevnik.hr (VIDEO).

Komentiraj