Gradski zastupnici HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini uputit će na skupštinskoj sjednici, u srijedu, 31. kolovoza, amandman na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića kojim se majke s troje ili više djece tretiraju kao odgajateljice uz redovitu mjesečnu naknadu te zatražiti da se u skupinu odgajatelja uvrste i očevi.

“Nisu samo majke te koje odgajaju djecu, postoje i brojni samohrani očevi koji su prepušteni brizi za svoju djecu. Prema tome, pripadaju im jednaka prava i ne smijemo ih ignorirati. Vidimo da su vlasti s ovim prijedlogom očito zaboravili ili zanemarili i njih”, izjavio je Hini predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić.

S obzirom da se dosta bure diglo oko predstojeće, izvanredne sjednice i točaka po kojima bi zagrebački gradonačelnik financirao udžbenike, majke odgajateljice, blokirane, umirovljenike, HDZ-ovci, koji su partneri Bandiću u Gradskoj skupštini, nisu otkrili kako će glasati. No, neslužbeno doznajemo da neće podržati sve Bandićeve prijedloge.

“Već sam kritizirao iskorištavanje nečije socijalne nemoći u svrhu osobne kampanje, kao i odluke koje, pazi čuda, tek sada nekoga prepoznaju kao posebnu kategoriju. Ovaj je prijedlog za majke-odgajateljice najbolji primjer da se nešto predlaže ‘preko noći’, bez cjelovitog pristupanja problemu”, kazao je Mikulić. Dodaje i da nikome ne želi uskratiti pomoć, ali i ističe da treba pomagati one koji to zaslužuju odnosno zadovoljavaju kriterije socijalne pomoći.

Na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine koja će se održati u srijedu, 31. kolovoza, gradski zastupnici HDZ-a uputit će amandman kojim će tražiti da se prijedlog gradonačelnika Milana Bandića kojim se majke s troje ili više djece tretiraju kao odgajateljice te da im se prema tome isplaćuje redovita mjesečna naknada, dopuni dijelom koji uvrštava i očeve u skupinu odgajatelja.

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.