Aleksandar Vučić objavio fotografiju na kojoj nazdravlja – malvazijom: “Još ću dugo morati okajavati grijehe”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na društvenim je mrežama objavio fotografiju na kojoj pozira s poznatim slovenskim ugostiteljem i kuharom, Tomažom Kavčićem, te buteljom malvazije, vina koje je nedavno omalovažavao.

“Znam da sam dosadan svima, ali moj prijatelj Tomaž Kavčić donio je specijalni kolač koji osobno mijesi i, razumije se, koparsku (istarsku) malvaziju. Shvatio sam da ću još dugo morati okajavati grijehe zbog jedne izjave, ali stvarno hoću zahvaliti koparskim vinarima koji su se radom, ljubaznošću i posvećenošću izborili da dobiju najmanje deset mojih isprika. Čestitam im i želim mnogo uspjeha u budućnosti”, napisao je Vučić.

Podsjetimo, Vučić je nedavno izjavio da je malvazija loše vino koje ništa ne valja. “Malvazija je odvratna i nitko je ne može piti”, rekao je u intervjuu za sarajevsku televiziju Face. Samo dva dana kasnije posuo se pepelom, pa rekao da je napravio veliku pogrešku. “Prije neki dan sam u političkom intervjuu napravio veliku grešku zbog koje se kajem i zbog koje mi je iskreno žao. Ne zato što nisam rekao ono što mislim, ja stvarno nisam veliki ljubitelj malvazije. Ali sam, svakako, netko tko nema nikakva prava da vrijeđa trud i rad vinogradara i vinara koji se bore za svoj proizvod i koji naporno rade, koji marljivo rade da taj svoj proizvod prodaju na tržistu”, rekao je Vučić.

Istarski vinar o Vučićevoj izjavi: “Ne znam zašto je to rekao, pa naši navjerniji kupci su iz Srbije”

Miletić: “Preporučio bih Vučiću da posjeti Istru i nauči nešto o vinu i suživotu”

Vučić: “Napravio sam veliku pogrešku, molim sve vinare u Istri da mi oproste”

Komentiraj