AKTUALNO PRIJEPODNE Maras Plenkoviću: “Nemojte oko Ine glumiti Sanadera”

Patrik Macek/PIXSELL

Na današnjem Aktualnom prijepodnevu SDP-ov zastupnik Gordan Maras premijera Andreja Plenkovića upitao je koliko vrijedi mađarski udio u ini i koliko vrijede dionice HEP-a.

“Odlučili ste kupiti Inu na Badnjak, a nekoliko dana kasnije ste odlučili prodati HEP, kompaniju koja je ostvarila dvije milijarde kuna dobiti 2015. Nemojte mi govoriti da je to naše ako prodamo samo 25 posto”, rekao je Maras.

Naglasio je da ne želi referendum o ovom pitanju, iako građani žele. Isto tako, želi privatizaciju, iako se građani njoj protive. “Jeste li bili član Vlade kada se radila priprema za IPO HEP-a? Mislim da jeste. Ne sjećam se da ste tada rekli da je to strašno, grozno..”, odgovorio mu je Plenković napominjući kako apelira na konsenzus.

“Ukoliko je vaša Vlada radila na dokumentu o IPO HEP-a, zar ne mislite da bi bilo logično da neka druga Vlada možda i iskoristi tu studiju, bar neke njene aspekte? Ovakav model HEP-a je naprimjereniji, zahvaljujući i radu vaše Vlade”, rekao je Plenković poručujući kako se ne boji donositi odluke.

Maras je kazao kako namjerava inzistirati na referendumu. “Ja znam da si vi vjerujete, vjerovao je i Sanader, koji je dobio podršku Predsjedništva HDZ-a i vidite kako je to završilo. Teško je steći povjerenje kada ste već dva puta na tome pali: i na Sanaderu i na Karamarku”, kaže Maras.

“Zbog čega bi vam građani vjerovali da je postupak sada transparentan: zato jer ste vi dobar dečko iz Zagreba? Dobro je da je i vaš koalicijski partner rezerviran prema vašim najavama”, dodao je Maras zaključujući: “Nemojte oko ovoga glumiti Sanadera!”

Komentiraj