60 GODINA KNAP-a U Staroj gradskoj vijećnici otvorena završna izložba likovnih umjetničkih radova

Anja Planinčić

Centar kulture na Peščenici ovih dana obilježava jubilarnu 60. obljetnicu aktivnog kulturnog djelovanja u gradu Zagrebu, a njegov Likovni studio jedan je od najvećih amaterskih likovnih centara u našem glavnom  gradu i šire.

[quote_box_center]

  • Centar kulture na Peščenici ovih dana obilježava jubilarnu 60. obljetnicu aktivnog kulturnog djelovanja u gradu Zagrebu
  • KNAP-ov Likovni studio jedan je od najvećih amaterskih likovnih centara u našem glavnom gradu i šire

[/quote_box_center]

Izložbom u galeriji „Kristofor Stanković“ široj su javnosti upravo predstavjeni bogati likovni programi, dok će na završnoj izložbi, kroz 200-tinjak eksponata – slika, crteža, skulptura i umjetničke keramike – biti prikazan umjetnički rad 52 talentirana amaterska umjetnika.

Raznovrsni programi

Programi studija poput likovnog kluba, crtanja i slikanja, keramike te kiparstva odvijaju se kontinuirano tijekom cijele godine kroz razne likovne radionice namijenjene darovitim amaterima. Voditelji radionica akademski su umjetnici koji svoje znanje prenose polaznicima te ih na taj način usmjeravaju u svijet umjetnosti. Višegodišnjim kontinuiranim radom polaznici Likovnog studija stekli su zavidne vještine u likovnim tehnikama kojima se bave. Završna izložba pregled je najboljih radova Likovnog studija u protekloj sezoni 2014./2015, a bit će otvorena do 21. svibnja svakoga dana od 10 do 19 sati.

Anja Planinčić
Anja Planinčić

Kazalište KNAP (Kazalište na Peščenici) mlado je i energično kazalište osnovano 2005. godine u okviru Kulturnog centra Peščenica, danas Centra KNAP. U svega par godina postojanja kvalitetom svojih predstava uspjelo se uključiti u sam fokus kazališnih zbivanja, ali i otvoriti vrata umjetnicima koji se publici predstavljaju kroz likovne i druge umjetničke sadržaje.

Vrhunski umjetnici i zahtjevni kriteriji omogućili su predstavama i izložbama sudjelovanje na najuglednijim festivalima u Hrvatskoj na kojima su dosad osvojili ukupno čak 28. nagrada.

Komentiraj