3000 UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA IZ ZAGREBA ŠALJU NAJVAŽNIJU SPORTSKU PORUKU Zagreb se sprema za Hrvatski školski sportski dan

Autor:

Poražavajuće statistike govore o tome da se Hrvati sve manje kreću i da su sve nezdravija nacija. Vrijeme je za promjene, a kako to izgleda kada se tri tisuće učenika osnovnih i srednjih škola iz 21 županije ujedini kako bi cijeloj Hrvatskoj poslali jednu od najvažnijih sportskih poruka – važnost vježbanja te ljubav prema sportu i kretanju – otkrit ćemo već sljedećeg tjedna u Zagrebu. Naime, u četvrtak, 28. rujna 2017. godine, u Areni Zagreb, održava se Hrvatski školski sportski dan,  a od 13 do 15 sati, ovi će učenici prezentirati brojne atraktivne sportske aktivnosti kojima žele pokazati važnost školskog sporta i vježbanja od najranijih dana.

Ovaj hvalevrijedan projekt nastao je u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza te u suorganizaciji Središnjeg državnog ureda za šport te Grada Zagreba, a održava se u sklopu Europskog tjedna sporta te Europskog školskog sportskog dana pod sloganom #volimskolskisport. Riječ je o sportskom događaju kojim se žele promovirati aktivnosti Hrvatskog školskog sportskog saveza i to posebno osmišljenim programima koji potiču bavljenje tjelesnom aktivnošću kao alata za zdraviji razvoj djece i mladih. Riječ je o programu Univerzalna sportska škola, koja se održava već 11 sezonu i okuplja oko 11.000 učenika u 550 razrednih odjeljenja te programu Vježbaonica koja se već drugu godinu provodi u 250  razrednih odjeljenja s oko 5.000 učenika.

“Dan školskog sporta jedna je od aktivnosti kojom će se obilježiti Europski tjedan sporta te Europski školski sportski dan. Školski sport je važan čimbenik u kreiranju slobodnog vremena svakog učenika te iznimno bitan za zdrav razvoj. Hrvatski školski sportski savez svojim aktivnostima, pogotovo programima Univerzalne sportske škole i Vježbaonice, uspješno već niz godina potiče učenike na bavljenje tjelesnom aktivnošću te je to jedan od puteva ka zdravlju naših učenika“, izjavila je Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport.

Najširoj javnosti, ovim će se atraktivnim događanjem predstaviti rad i programi Hrvatskog školskog sportskog saveza koji se prvenstveno obraća roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola, ali i budućim roditeljima odnosno roditeljima djece u sustavu predškolskog odgoja. Koristeći najširu platformu sustavno i stručno, mladi se uključuju u svijet vježbanja, tjelesne i zdravstvene kulture i pozitivnog odnosa prema kretanju. Mlade se potiče i vodi da kroz redovitu tjelesnu aktivnost, kompeticiju i edukaciju grade nove, bolje i sadržajnije odnose sa svojim vršnjacima, učiteljima i mentorima. Na taj se način stvaraju pozitivne vrijednosti te kreiraju sadržaji koji potiču promjene koje se zazivaju s najviših društvenih instanci.

Programi Univerzalne sportske škole i Vježbaonice potiču najmlađe na sudjelovanje u tjelesnom vježbanju koje je besplatno. Edukativni programi nude priliku učenicima da zavole sportski način života, zdrav način života i upoznaju nove mogućnosti učenja, zabave i sadržajnog provođenja slobodnog vremena.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.