Les Percussions de Strasbourg impresionirao je još jednom, ovoga puta djecu i mlade u Zagrebačkom kazalištu lutaka spajanjem elektronske glazbe i udaraljki.

Na koncertu Zagrebačke filharmonije praizvele su se ukupno četiri narudžbe za Muzički biennale Zagreb pod ravnanjem maestra Diana Tchobanova – djela hrvatskih skladatelja Davorina Kempfa te Sande Majurec i Ivana Josipa Skendera, ali i nizozemskog skladatelja Stevena Prengelsa koji je 2015. godine na MBZ-ovom natjecanju 5-Minute Opera Competition bio dobitnik druge nagrade te skladba Squall grčke skladateljice Line Tonie.

Belgijski ansambl Ictus priredio je u Teatru &TD pravi ‘festival u malom’, 11 audiovizualnih djela pod nazivom Sound & Vision, opravdavši titulu jednog od najatraktivnijih programa na ovogodišnjem MBZ-u.

Undercut opera TE u tunelu Grič danas se izvodi posljednji put u sklopu ovog programa. Opera koja to nije, zvučna instalacija koja prerasta u izvedbeno djelo, publika koja u tunel unosi svjetlo i sama postaje dijelom izvedbe, samo su neke od najava ovog zanimljivog djela.

Opera TE

Komentiraj