Novozelandski sportaš u jiu-jitsu tvrdi kakoi je jučer otet u Rio de Janeiru, gdje 5. kolovoza započinju Olimpijske igre, prenosi BBC.

27-godišnji Jason Lee kaže da ga je oteo muškarac odjeven u policijsku uniformu, te ga je prisilio da digne novac sa dva bankomata. Lee u Riju živi već deset mjeseci, ali neće sudjelovati na Olimpijskim igrama jer jiu-jitsu nije priznat kao olimpijski sport.

Australci su jučer objavili kako za vrijeme Olimpijskih igara u Rio de Janeiru neće biti smješteni u Olimpijskom selu već u obližnjim hotelima sve dok se ne riješe brojni problemi prisutni u rezidencijalnom kompleksu u Barra da Tijuci.

Australci su odbili smještaj u Olimpijskom selu zbog nezadovoljavajućih higijenskih uvjeta, začepljenih wc-a, curenja vode po zidovima, prljavih podova i kupaonice, otvorenih strujnih instalacija…

“To nisu uvjeti dostojni olimpijskih igara. Voda curi po zidovima pored električnih instalacija što je vrlo opasno. Na podovima se stvaraju lokve, u paviljonima po hodnicima nema rasvjete. Već duže vrijeme upozoravamo organizatore na ove probleme. Tražili smo način da riješe ove probleme, ali očito nisu uspjeli,” kazala je šefica australske olimpijske delegacije Kitty Chiller.

Komentiraj