Svetvinčenat je od sinoć pa do 27. srpnja domaćin 16. Festivala plesa i neverbalnog kazališta, u sklopu kojeg će se predstaviti brojni umjetnici i biti prikazane predstave iz nekoliko europskih zemalja.

Pripremljen je i bogat popratni program koji uključuje radionice za profesionalne plesače, vođene diskusije s gostujućim umjetnicima a bit će predstavljena i međunarodna plesna mreža Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi.

 

  • Prvi puta u Hrvatsku dolazi propulzivna mađarska kompanija Duda va Dance Company s predstavom “Virtus”, u kojoj je vješto spojen suvremeni ples i cirkus.

 

Tu je i mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske s predstavom “Field”, autorski dvojac Guy Nader-Maria Campos s predstavom “Ttttt” iz Španjolske te još jedan mađarski umjetnik, Ferenc Feher sa zanimljivim solom “Morgan and Freeman”.

Uz navedeno, prikazat će se i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene među kojima treba izdvojiti “Trilogiju” Saše Božića i Petre Hrašćanec te “Lunu Malekovu” Martine Nevistić.

Osim programa na glavnoj festivalskoj lokaciji u Kaštelu Grimani te na drugim lokacijama na otvorenom, u Mediteranskom plesnom centru bit će organizirane radionice za profesionalne plesače koje će voditi plesni pedagozi Guy Nadera iz Libanona i Arnulfa Parda Ravaglija iz Kolumbije.

Komentiraj