[quote_box_center]

  • Akcijama čišćenja rijeka, jezera i mora u tridesetak hrvatskih gradova, 30. svibnja će se obilježiti Dan hrvatskih voda
  • Cilj akcije jest podizanje razine javne svijesti o potrebi očuvanja voda i konstantnoj zaštiti i čišćenju okoliša

[/quote_box_center]

Akcijama čišćenja rijeka, jezera i mora u tridesetak hrvatskih gradova, 30. svibnja će se obilježiti Dan hrvatskih voda u sklopu kojeg će nekoliko stotina ronioca i aktivista pokušati izvaditi više od 20 tona otpada, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Cilj akcije koju organiziraju Svjetska udruga za očuvanje podvodnog svijeta – GUWAA i Zaklada princa Alberta jest podizanje razine javne svijesti o potrebi očuvanja voda i konstantnoj zaštiti i čišćenju okoliša.

Finalni događaj održat će se u Splitu, gdje će se također čistiti more uz podršku ambasadora i prijatelja projekta pod vodstvom ronioca i osnivača udruge GUWAA, Kristijana Curavića.

Čišćenje Jadrana

Istaknuvši da je Jadransko more drugo u Europi po kvaliteti i čistoći, ali i drugo po onečišćenosti raznim otpadom koji se nalazi na morskom dnu, Curavić je rekao da su zadnje dvije godine otkako se održava Dan hrvatskih voda ronioci izvadili puno veću količinu otpada nego ikada ranije u sličnim akcijama zbog sudjelovanja partnerskih ronilačkih centara.

“Jako sam ponosan na činjenicu da imamo takvu podršku”, dodao je.

Akcija pod geslom “Zajedno za čiste hrvatske vode” odvijat će se tijekom cijelog svibnja u Konzum trgovinama gdje će svi građani kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda dati svoj doprinos i pomoći ekološkoj akciji čišćenje voda.

Prošle godine, u vrijeme kad se održavao Dan hrvatskih voda, Hrvatsku je zahvatio val poplava pa veliki broj lokacija nije bio dostupan za čišćenje, a prema podacima udruge GUWAA izvađeno je oko 15 tona otpada.

Komentiraj