Ministarstvo zdravlja poziva građane da se u subotu, 9. siječnja, odazovu na javnozdravstvenu akciju “Izađi i hodaj” na zagrebačkom jezeru Jarunu, čiji je cilj podsjetiti građane na povoljne učinke hodanja na zdravlje.

Redovito hodanje smanjuje rizik obolijevanja od bolesti srca i krvnih žila, šećerne bolesti tipa 2, raka debelog crijeva i raka dojke, te povoljno utječe na poboljšanje funkcija srčano-žilnog i dišnog sustava koji su pod najvećim nepovoljnim utjecajem modernog “sjedilačkog” načina života.

Akcija se održava od devet sati ujutro do podneva iza Veslačkog doma na Jarunu. Djelatnici Doma zdravlja Zagreb Centar građanima će mjeriti šećer i krvni tlak, dok će ih studenti Fitness učilišta poučavati pravilnom hodanju.

Uz Zavod za zdravstvene usluge u turizmu Ministarstva zdravlja, u organizaciji sudjeluju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački savez sportske rekreacije i Fitness učilište.

Komentiraj

FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.