Trener Arsenala Arsene Wenger poručio je kako se veseli utakmicama u prosincu, pogotovo onima za vrijeme blagdana. Između 13. prosinca i 16. siječnja, ‘Topnici’ će odigrati sedam utakmica.

“To je dio engleske tradicije i engleskog nogometa. Drago mi je da nastavljamo s tim”, istaknuo je Wenger. Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal nazvao je nedostatak zimske stanke u engleskom nogometu ‘najzločestijom stvari engleske kulture’.

“Stvarno poštujem van gaala, ali se ne slažem s njim po tom pitanju. Možda sam predugo u Engleskoj, i možda sam imao ista mišljenja kao on kada sam tek došao. Cijela nas Europa gleda na Boxing Dayju. Važna je to stvar za nas. Nitko ne radi na Božić, pa cijeli svijet gleda Premierligu. Da to promijene, mislim da bih se rasplakao”, objašnjava Wenger.

Nakon pobjede nad Bayernom u trećem kolu Lige prvaka, Wenger je ostao bez Aarona Ramseyja, koji će van travnjaka biti oko mjesec dana zbog ozljede tetive. Wenger je razočaran izbornikom Walesa jer je pozvao Ramseyja za utakmicu protiv Andore u europskim kvalifikacijama. “Možda je stvar u previše utakmica. Ne vidim zašto su Ramsey i Bale morali igrati protiv Andore jer su se već kvalificirali na EURO. Kazna je zato došla protiv Bayerna. Ramseyju je trebala pauza”, rekao je Wenger.

Francuski trener Ramseyja je mogao odmoriti u utakmici protiv Watforda, koju su ‘Topnici’ pobijedili s 3:0. Ipak, stavio ga je u momčad, a sada za time žali.

Komentiraj