Gostujući u emisiji ‘Poligraf’ Prvog programa Hrvatskoga radija Vladimir Šeks u petak je rekao kako je čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji najavio rat.

“HDZ i Domoljubna koalicija sada moraju pokrenuti protuudar”, kaže Šeks napominjući kako sada moraju djelovati kako bi neki Mostovci ‘promijenili mišljenje’ i otkazali poslušnost Petrovu.

“Izglasavanje nepovjerenja Karamarku prema domino-efektu dovelo bi do prijevremenih izbora, a to treba spriječiti svim politčkim sredstvima”, kazao je Šeks dodajući da prijevremeni izbori ne odgovaraju Mostu jer se broj njihovih zastupnika prepolovio. “Njima su ti izbori samoubilačka misija”, smatra.

“Izbori ne odgovaraju ni HDZ-u jer se ‘incestuozni odnos Mosta i Domoljubne koalicije’ prelijeva i na HDZ kojemu zbog toga pada rejting. Ali zbog dostojanstva HDZ više ne može trpjeti taj odnos. Osim toga i građani su razočarani Mostom i, ako tako nastave, mogli bi plesati samo jedno ljeto”, kazao je Šeks.

Smatra i kako HDZ i SDP u svom korijenižu imaju iste ciljeve, a to je ostvarenje države socijalne pravde. “Mislim da samo snažna ega vodstva obiju stranaka priječe da se ne prevladaju neka svjetonazorska neslaganja, da se ne sjedne zajedno, da se spriječe eksperimenti i mesijanstva malih stranaka poput Živog zida, Oraha i Mosta i da dvije najodgovornije političke snage nađu novi ‘savez’ za novu hrvatsku državu”, kazao je Šeks

Davorko Vidović je istaknuo kako se slična situacija dogodila i s Draženom Budišom u vladi Ivice Račana, ali ona je završila bez izbora. Ipak, Vidović smatra kako je sadašnja politička situacija toliko loša da su prijevremeni izbori jedino rješenje. Smatra kako je ovo mostu prilika da osvjetla obraz.

Komentiraj