Vodeći sastav turskog nogometnog prvenstva Besiktas u prvoj je utakmici na svom novom stadionu svladao Bursaspor sa 3-2 (1-1), no uoči početka dvoboja dogodili su se neredi na prilazima Vodafone Areni, pa je intervenirala i policija koja je koristila suzavac.

https://www.youtube.com/watch?v=vbnjJ5SrQRE

Turske vlasti formirale su sigurnosnu liniju oko stadiona i blokirali kompletan promet, a suzavac je bačen kada su deseci tisuća navijača nagrnuli prema stadionu.

Vodafone Arena ima kapacitet 42,000 mjesta, a izgrađena je na mjestu bivšeg Besiktaseva stadiona Inonu. Rekonstrukcija je trajala gotovo tri godine, a u nju je uloženo oko 100 milijuna dolara.

Ovom pobjedom vodeći Besiktas stigao je do učinka od 66 bodova, šest više uz utakmicu više od drugog Fenerbahcea, te je sve bliže osvajanju 14. naslova turskog prvaka, a prvog nakon 2009. godine. Bursaspor je šest kola prije kraja prvenstva u sredini ljestvice, deveti sa 38 bodova.

https://www.youtube.com/watch?v=cc18dN50AIg

Komentiraj

FOTO:EPA/CEM TURKEL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.