Ministar zdravlja, SDP-ovac Siniša Varga izjavio je u utorak kako ne vjeruje u svađu između SDP-ovog gradonačelnika Splita Ive Baldasara i vodstva stranke koje je pozvao da odstupi zbog gubitka izbora, te istaknuo da se u SDP-u poštuju demokratski procesi.

 “Ja ne vjerujem u tu svađu. Izbori su prošli, sad slijede stranačke konvencije. Vjerujem da je Zoran Milanović itekako pokazao da ima liderske sposobnosti. Predsjedništvo stranke će odlučiti kada će se održati konvencije. Demokratski procesi u SDP-u se poštuju i vrijedi jedan član – jedan glas”, rekao je Varga u Slavonskom Brodu, gdje je u bolnici svečano otvorio angiosalu.

Nakon što su ga novinari pitali kako tumači Bladasarov javni poziv stranačkom vodstvu da nakon gubitka izbora podnese ostavku te sve češće informacije o sukobu unutar SDP-a, Varga je kazao kako u te sukobe ne vjeruje.

Ivo Baldasar u ponedjeljak je u Splitu izjavio da kompletno vodstvo SDP-a, uključujući predsjednika stranke Zorana Milanovića, mora dati ostavku, pripremiti stranku za što brže unutarstranačke izbore i tako dokazati da su zaista demokrati.

Nije se složio s Milanovićevim optužbama na račun HDZ-ove Domoljubne koalicije, koju je nazvao kriminalnom, špijunskom i proustaškom. “Ne slažem se s predsjednikom moje stranke koji je optužio drugu veliku stranku za neoustaštvo. To su teške riječi, iako ga razumijem zašto je bio izrevoltiran. No, takve su stvari u našoj državi opterećenoj gospodarskim problemima potpuno nepotrebne”, rekao je Baldasar.

 Za potpredsjednika Vlade, SDP-ovca Branka Grčića, iz Baldasara govori frustracija jer nije bio kandidat na izbornoj listi SDP-a.

Baldasarove riječi komentirala je i potpredsjednica stranke i Vlade Milanka Opačić. “Izbore nismo izgubili, nego su nam izbori i mogućnost da konstituiramo Vladu, ukradeni”, kazala je Opačić te Baldasaru poručila da je, ako mu smeta komunikacija prema HDZ-u, pogriješio stranku i kako bi bilo bolje da onda tamo i ode.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.