Bivši izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić ustvrdio je u četvrtak da je izložen progonu i zlostavljanju institucija koje, uvjeren je, uoči predstojećih parlamentarnih izbora tako žele skrenuti pozornost javnosti s optužbi na račun predsjednika SDP-a i bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Mamić je, na konferenciji za novinare, koju je sazvao kako bi se “oprao” od medijskih nagađanja da je namjeravao organizirati atentat na glavnog državnog odvjetnika, ocijenio kako je riječ o “spinu usmjerenom na odvlačenje pažnje s Milanovića” nakon što se suočio s optužbama da je od agencije Madison, koja je radila za SDP, preusmjerio dio novca putem fiktivnih ugovora s tvrtkom njegova prijatelja Igora Kneževića.

“Ta je prijava hitro odbačena nakon 15 dana, nitko nije ni znao da je bivši premijer saslušan u DORH-u”, kazao je Mamić, požalivši se kako je, nasuprot tomu, sve što su on ili zagrebački gradonačelnik govoriti na različitim saslušanjima odmah puštano u medije.

Novinarima je zamjerio da o Milanovićevu slučaju nisu posvetili dužnu pažnju. “Karamarka ste ubili, a ovdje ste prenijeli dvije rečenice”, rekao je Mamić novinarima, uvjeren da je bivšem predsjedniku HDZ-a presudilo to što je “bio prijetnja svima koji su protiv Hrvatske”.

Uvjeren je kako ga isti politički centri pred svake izbore izvlače kao “kvisko” i “sredstvo da time kompenziraju svoju nesposobnost”.

“Zašto sam toliko važan, nisam član ni jedne stranke, a koriste me kao sredstvo za ostvarenje svojih niskih političkih pobuda”, upitao je Mamić.

Odbacio je tvrdnje da je blizak s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Tvrdi kako ju je upoznao na večeri u Bruxellesu, gdje joj je, zajedno s predsjednikom HHO-a Ivanom Zvonimirom Čičkom kazao kako će biti buduća hrvatska predsjednica, na što se, kaže, “ona samo nasmijala”.

“Kad se kandidirala na predsjedničkim izborima, uplatio sam joj dvije donacije od po 10.000 kuna, što je uobičajeno u cijelom svijetu”, rekao je Mamić i objasnio kako su ga nakon toga ljudi iz predsjedničina stožera pozvali da zajednički organiziraju večeru kako bi se “proveselili”.

“Nikoga ne insteresiraju njezina malodobna djeca koja čitaju bljuvotine o našem intimnom odnosu”, rekao je Mamić i dodao kaku su takve optužbe “dno dna” te najavio da više neće donirati ničije kampanje niti se pojavljivati na izbornim skupovima. “Zašto bi netko trpio štetu zbog mene”, objasnio je.

Mamić tvrdi da institucije “koje je postavio Milanović” zlostavljaju i njegovu obitelj te da za njega u Hrvatskoj “vrijede posebni postupci i pravila”. Najavio je da će zaštitu svojih prava tražiti od institucija EU, odnosno Europskog suda za ljudska prava jer za njega važe posebna pravila i postupci.

“Gdje je razlika između mene i pape Franje”, upitao je Mamić i naglasio kako osobno nikada nije osuđen za bilo što.

Prijatelje je zamolio da ga više ne zovu telefonom, “jer ih se sve prati i sluša” te kazao kako je osobno u strahu i kako je “pitanje dana kada će umrijeti ili, ne daj Bože, učiniti nešto sam sebi”.

Komentiraj

FOTO:fah
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.